Visa Developer Community

Helper

Activation in progress never activate

I'm a developer trying to added visacheckout button at: https://ongpsgg.com/visa/ but I'm getting error: {"code":401,"message":"Invalid API Key"}

 

In my dashboard, the status of my API still in Activation in progress, I'm waiting for more than 48 hours and the status don't change.

 

Screenshot from 2018-07-16 12-29-50.png

 

What am I doing wrong?  

 

 

My phone is +55 48 988049344.

 

Thanks

6 REPLIES 6
Visa Dev Moderator

Re: Activation in progress never activate

Hi @souzadavi,

 

Please click on the "Refresh Status" icon (as seen in the screenshot below). In regards to the error, I'll take a look and get back to you soon.

 

                             

Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.

Thanks,
Diana

Helper

Re: Activation in progress never activate

Hello, thanks to writte back, I did this so many times before ask here... and also, I did now too, and the status still the same...

 

(Activation in progress)

 

Thank you very much 🙂

Visa Dev Moderator

Re: Activation in progress never activate

Hi @souzadavi,

 

For error code, 401 - Invalid ApiKey, we need to identify if this is a credential issue.
  
Follow the steps in the developer.visa.com Getting started and test whether certificates are good.
1. Use the instruction and install the certificates. Follow exact steps
2. Use SOAPUI and test hello world with your certs. That is tell if there is a credential issue.
3. If that works, then send us the json http request and response (complete request and response with header values) and we can help if there is an issue.

 

If the error persists, please send an email to developer@visa.com and let them know the Visa API you are using, the error you are receiving and your contact email address associated with your VDP account. Someone will check on your sandbox account and, most likely, you'll also have to fill out a questionnaire so that we can learn more about your business.

 

 

 

 

 

 

 

 

Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.

Thanks,
Diana

Helper

Re: Activation in progress never activate

I did, i'm in trouble yet, please help me!!!
Highlighted
Regular Visitor

Re: Activation in progress never activate

I have the same problem, and checking the link it seems you can't get rid of it.

 

Anyone had solve this?? o_O

Visa Dev Moderator

Re: Activation in progress never activate

Hi @fuerzaenti,

 

To resolve the activation issue, please try the following steps:
 
1. Refresh browser page a couple of times
2. Refresh status
3. Delete the APIs and then add the APIs again
    * Log into your project dashboard and then on the right side click on the "Add API" button and select any other API to add.        After another API is added to the project, you will now have an option to "Delete" the API that is currently not activated. Click on "Delete" and then have all un-activated APIs deleted. After that, click on the "Add API" button and re-add the APIs that you want in the project by selecting its checkbox and scrolling down to click on "Confirm Changes". Deleting and re-adding the APIs that were previously not activated, will most likely resolve the activation issue you are experiencing. You can now delete the other APIs that you do not need in this project and keep only the APIs that you need.
4. Create new project                             

 

 

Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.

Thanks,
Diana