Visa Developer Community

Regular Visitor

Problems with Usage of VTA APIs in Sandbox environment

Hi,
I am facing a problem in working with VTA APIs.  I have an application called SMNU.  I have included many APIs including VTA related APIs.  I downloaded the sample app code, set it up to connect to the sandbox environment and try to get the list of available communities using Manage Communities API.  The Manage Communities API works fine.  However, the API returns an empty set of communities.  When I login to Visa developer and looked into the test data, I found one community (with the community code - APP1038193) available.  My question is why the community data is not coming in the response.

Another issue is that I am getting the following error response, when I use other VTA APIs such as Manage Customers API.
{
  "message" : "ServiceId is required in the header."
}
Then, I debugged it and found that the ServiceId header is sent out in the HTTP request and it has the correct value (Service Id which is given in my sandbox testing environment).

Could anyone let me know what is missing here and causes these errors?

 

Thanks,
Soma

4 REPLIES 4
Community Manager

Re: Problems with Usage of VTA APIs in Sandbox environment

Hi Soma,
Thanks for posting. We are looking into this and will get back to you shortly with more.

Please do let us know if you have any other questions in the meantime.

Thank you,
Ricardo



Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.
Community Manager

Re: Problems with Usage of VTA APIs in Sandbox environment

1.We have sample code available for 6 languages PHP , Ruby ,Node , Java , C# , Python , so for which language was the sample code downloaded for particular App?

 

Under Manage Communities API we have two resources

  1. Communities   vta/v3/communities
  2. Community details /vta/v3/communities/{community-code}

Above API will return 200 Success response with empty set of communities in response payload when community itself code does not get created in Product VTA DB  and probably because of this the Manage Customer API is also failing.

 

I created one VTA app today and did runtime call for Manage Community API it return below success response .

 

 

Communities

https://sandbox.api.visa.com/vta/v3/communities

{

    "communities" : [

        {

            "communityCode" : "APP1045365",

            "communityName" : "APP1045365",

            "bid" : "17242067",

            "portfolioSummaries" : [

                {

                    "portfolioNumber" : "001",

                    "portfolioName" : "Provisioned Portfolio  001",

                    "endDate" : null,

                    "isTemplate" : false,

                    "isActive" : true

                },

                {

                    "portfolioNumber" : "000",

                    "portfolioName" : "Template Portfolio 000",

                    "endDate" : null,

                    "isTemplate" : true,

                    "isActive" : true

                }

            ],

            "endDate" : null,

            "isTemplate" : false,

            "isActive" : true

        }

    ]

}

 

Community details

https://sandbox.api.visa.com/vta/v3/communities/APP1045365

{

    "community" : {

        "communityCode" : "APP1045365",

        "communityName" : "APP1045365",

        "bid" : "17242067",

        "billingBIN" : "172420",

        "countryCode" : "USA",

        "languageCode" : "en-us",

        "defaultPhoneCountryCode" : "1",

        "startDate" : "2017-03-31T17:24:35+00:00",

        "isTemplate" : false,

        "isActive" : true

    }

}

 

Let me know if you can try again




Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.
Regular Visitor

Re: Problems with Usage of VTA APIs in Sandbox environment

I downloaded the sample code for Java language.  Sample App name is SMNU

I tried accessing both the resources under Manage Communities API.
    Communities   vta/v3/communities
    Community details /vta/v3/communities/{community-code}

The Communities API returned 200 OK response with empty set of communities in response payload.
The Community details API returned 400 Bad Request response with Error message in response payload.  I used the community code, i.e., APP1038193 which was picked up from test data available in the sample app.

I tried the app that I had created already and did runtime call for Manage Community API that returned the below responses.

Communities
https://sandbox.api.visa.com/vta/v3/communities
{
  "communities" : [ ]
}

Community details
https://sandbox.api.visa.com/vta/v3/communities/APP1038193
{
  "message" : "ServiceId Not Associated With Community"
}

Regular Visitor

Re: Problems with Usage of VTA APIs in Sandbox environment

I created a new application.  I downloaded the sample code and did necessary configuration.

 

I tested the APIs using the sample code.  They are working fine.  Thanks.