Getting 400 at clientAppID while enrolling a PAN - VTS

SOLVED
Highlighted
Regular Visitor

Getting 400 at clientAppID while enrolling a PAN - VTS

Hi,

I'm trying to enroll a PAN at Google wallet, but I'm getting a 400, as follows.

token_service_provider_status_message: "Input is invalid or inconsistent with the profile"
token_service_provider_method_name: "VISATOKEN_ENROLL_PAN"

{
"errorResponse": {
"status": 400,
"message": "Input is invalid or inconsistent with the profile.",
"reason": "trConfigIssue",
"details": [
             {
"location": "clientAppID"
                }
                      ]
           }
}
 
It looks like the errror is in "client App ID" argument. Could anyone help me? Which string am I supposed to pass as an argument? Where do I find it?

Thanks
4 REPLIES 4
Highlighted
Visa Dev Moderator

Re: Getting 400 at clientAppID while enrolling a PAN - VTS

Hi @Carlos7,

 

Thanks for submitting your Visa Token Service APIs (VTS) technical issue to us for help and support. We're currently working on your issue and we'll reach out to you soon with an update. Please reach out to us if you have questions or require further assistance. We're happy to help. 



Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.

Thanks,
Diana

Highlighted
Regular Contributor

Re: Getting 400 at clientAppID while enrolling a PAN - VTS

Hi @Carlos7 

In the EnrollPAN Request, For PaymentInstrumentProvider Object, clientAppID is a must value to be passed. ClientAppID will be configured at VISA system for your application as an Unique value. This will be the reference for APIs such a ProvisionToken, rePerso in addition to Enroll PAN API.

 

Please check with the Visa Support Executive for the configured value of ClientAppID for your application. Passing this value will resolve your problem.

 

Hope it helps.

 

Thank You

Paul

Highlighted
Regular Visitor

Re: Getting 400 at clientAppID while enrolling a PAN - VTS

Hi Paul,

Thanks for your reply.
Problem solved.

Best regards
Carlos
Highlighted
Visa Dev Moderator

Re: Getting 400 at clientAppID while enrolling a PAN - VTS

Hey @Carlos7,

 

Great to hear that your issue got resolved and thanks @paul_earnest for your help.

 

I'd like to provide you with both with a quick update. For this type of Visa Token Service (VTS) issue, we recommend you to email developer@visa.com with the API key being used and the email associated with your Visa Developer Portal profile. Once you provide this data, we will confirm the information you provided and this will allow us to escalate the inquiry if needed.

 

For those who encounter this same Visa Token Service (VTS) issue in the future, they will need to email this information to developer@visa.com because the API key shouldn't be submitted within the Visa Developer Portal community forum itself.  

 

@Carlos7 since the issue is resolved, you don't have to follow these next steps but I'm happy to include these next steps for others who encounter the same problem. Let us know if you have other questions and someone will be happy to assist.



Was your question answered? Don't forget to click on "Accept as Solution" to help other devs find the answer to the same question.

Thanks,
Diana